עלות רואה חשבון לעצמאי
חובותיי בתור עצמאי
כלל העובדים בישראל מצויים תחת מספר הגדרות ברשות המיסים. החלוקה הראשונה היא בין שכירים ועצמאיים, כאשר קיימת חלוקת משנה נוספות (שכיר במעמד עצמאי, עוסק פטור וכו’). קיימים הבדלים רבים בין ההגדרות, כאשר אחד ההבדלים הגדולים הוא שלשכיר יש פחות משימות ארגוניות פיננסיות לטפל בהן בהשוואה לעצמאי. אמנם, גם שכיר צריך לדאוג לתשלומים ודיווחים שונים במסגרת החוק, אך רובם מבוצעים באמצעות מסגרת העבודה בה הוא עובד והנהלת החשבונות של הארגון.
לעומת השכיר, לעצמאי יש משימות פיננסיות נוספות ומטלות במסגרת העסק שלו ובמסגרת החוק. זה מתחיל מריכוז ההוצאות וההכנסות, מעקב ובקרה, עבודה מול ספקים (גביה ותשלומים), תקשורת מול הבנקים, הגשת דוחות חודשיים ושנתיים לרשויות המס, הנפקת תלושי שכר לעובדים, הפרשת תשלומים (פנסיה, תגמולים וכו’).
כל עצמאי בישראל, בין אם מדובר בעסק של אדם אחד ובין אם מדובר בחברה עם עשרות עובדים, חייב להיעזר במשרד של רואה חשבון לצורך ייצוג מול רשויות המס, ולצורך סיוע בתשלום חובותיו וביצוע מטלותיו החשבונאיות שבחוק.
רואה חשבון לעצמאי- כיצד לבחור?
כיצד בוחרים רואה חשבון לעצמאי או לחברה? ישנן מספר קריטריונים חשובים:
- מיקום גיאוגרפי- בעבר היה מרכיב חשוב, כאשר היה צריך להביא את כל הניירת בכל חודש למשרד רואה חשבון, כיום המרכיב הפך לשולי יותר שכן הכל ניתן לבצע “מרחוק”. וודאו שהמשרד שבחרתם “שוחה” בסביבה דיגיטלית ולא מחייב הגעה פיזית שלכם בכל חודש למשרד. בכל מקרה קרבה גיאוגרפית לא מזיקה ומהווה עוד יתרון.
- ניסיון מקצועי וותק- משרדים וותיקים (מעל 10 שנים) מצביעים על היכרות עם הגופים והרשויות הרלוונטיות, הם מתורגלים ומיומנים יותר ממשרדים חדשים.
- היקף עבודה עם עסקים מגוונים- תורם מאוד להחלטה, משרדים שהם בעלי יכולות לטפל במגוון רחב של לקוחות בגודל עסקים משתנה (מעסק של אדם אחד ועד לחברות גדולות ומורכבות)
- היקף השירותים שהמשרד נותן: חפשו משרד שיכול לתמוך במקסימום שירותים חשבונאים: דוחות שנתיים, ייעוץ ותכנון מס, חשבות שכר, הצהרות הון, הנהלת חשבונות, הלוואות בערבות המדינה, דוחות כספיים, החזרי מס, תיאומי מס ועוד.
- תקשורת- כמו בכל עסק חשוב שהתקשורת והחיבור בין הלקוח לנותן השרות יהיו טובים וחיוביים. לאמון יש משקל מכריע בהצלחת החיבור והשרות שלקוח יקבל מרואה החשבון שלו.
רואה חשבון לעצמאים- מחירים
קשה מאוד לשים את האצבע על סכום אחד, ישנה קשת רחבה של מחירים התלויים במשתנים רבים:
- גודל העסק
- סוג ההתאגדות (עוסק מורשה או חברה בע”מ, תאגיד וכו’)
- היקף המחזור העסקי
- סוג הפעילות
- כמות העובדים
- האם קיימת מחלקת הנהלת חשבונות בעסק או לא
- גודל ומוניטין משרד ראיית החשבון שמטפל בלקוח
- ועוד
ניתן למצוא בגוגל מספר טבלאות ונתונים המציינים סכומים, אבל קשה לנבא או להעריך מחיר בגלל אותה רשימה ארוכה של משתנים שצוינו בתחילת הפיסקה. הטבלאות יהיו מדויקות יותר ככל שהעסק קטן יותר ומדובר בעסק של אדם אחד, אז גם הפעילות החשבונאית פשוטה יותר ומחירי רו”ח יהיו בהתאם. ככל שהעסק גדול יותר, מורכב יותר, עם יותר עובדים ויותר פעולות חשבונאיות כך גם שכר הטרחה החודשי לרו”ח יהיה בהתאם.
משרד רואי החשבון חג’ג’ ושות’ פועל כ- 15 שנים, ובעל ניסיון רב בראיית חשבון לעצמאים וחברות בע”מ המשרד דוגל בשירות אישי ומותאם לכל לקוח, כאשר הלקוח נמצא במרכז והמטרה העיקרית היא לייצר מעטפת מקצועית חשבונאית לכל צרכיו של העסק. בנוסף, במשרד משתמשים בכלים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר ומהמובילים ביותר בענף.
ניתן לקבל פרטים נוספים על המשרד של “חג’ג’ ושות'” באתר, או בטלפון – 0733744594.
לא ניתן לקבוע מראש עלויות, שכן הן תלויות במספר רב של גורמים כמו מחזורי עסקאות, הענף שבו פועל העסק, העסקת עובדים ועוד. צרו איתנו קשר לקבלת הצעת מחיר מדויקת ומותאמת אישית לעסק שלכם.