שיעור מס החברות החל כיום בישראל הינו 23% מידע נוסף ניתן למצוא בקישור למאמר בנושא שיעורי מס חברות היסטוריים.
חברות רבות מנסות כיום למצוא דרכים לפעילות במקלטי מס. לצורך כך הן מתאגדות בארצות בהן שיעור המס הוא נמוך מאוד (ובמקרים מסוימים שיעור המס הוא אפס).
ברור ומובן שהפחתה בשיעור המס מעלה את הרווח הנקי לחברה ומאפשרת לה לנקוב במחירים נמוכים יותר ללקוח ולהגדיל את התחרות בשוק.
אך האם הדבר תמיד אפשרי? האם ניתן כל כך בקלות להקים חברה במקלט מס ולהימנע מתשלומי מס בישראל? התשובה היא ברורה וחד משמעית- לא.
קיימים מקרים רבים בהם חברות הואשמו בעבירות מס קשות בניסיון להימנע ממס בישראל, זאת למרות העובדה שהחברות התאגדו במדינות זרות.
סעיף 1 לפקודת מס הכנסה קובע כי חבר בני אדם (חברה) הינו תושב ישראל אם התקיים בו אחד מאלה:
- הוא התאגד בישראל
- השליטה על עסקיו וניהולם מופעלים בישראל, למעט חבר בני אדם שהשליטה על עסקיו וניהולם כאמור מופעלים בישראל בידי יחיד שהיה לתושב ישראל לראשונה או שהיה לתושב חוזר ותיק, כאמור בסעיף 14(א), וטרם חלפו עשר שנים מהמועד שהיה לתושב ישראל כאמור, או בידי מי מטעמו, ובלבד שאותו חבר בני אדם לא היה תושב ישראל גם אם השליטה על עסקיו וניהולם לא היו מופעלים בידי יחיד כאמור או בידי מי מטעמו, אלא אם כן חבר בני האדם ביקש אחרת
מהסעיף עולה שגם במקרים בהם החברה לא התאגדה בישראל- מספיק שהשליטה עליה והניהול שלה מופעל בישראל- החברה תיכנס להגדרת חברה תושבת ישראל ותהיה חייבת במס בישראל.
הגדרת “תושב” לעניין המס הינה בעלת חשיבות רבה, ולכן דורשת ייעוץ וייצוג ברשויות המס, זאת כדי להימנע מעבירות מס בהווה ובעתיד.
משרדנו בעל ניסיון רב בתחום ופועל רבות לצורך הגנה על לקוחותיו במקרים בהם קיימות מחלוקות מול רשויות המס.
מאמר זה נועד לשם מסירת מידע בלבד ואינו מהווה מתן חוות דעת אישית.